Bent u klaar voor de strijd?

Bent u klaar voor de strijd?
22/04/2024 Karel Beckman

De Europese verkiezingen komen eraan.

Ursula von der Leyen ontvangt de World Peace & Liberty Award

The biggest electoral year in history”, noemde onze president Ursula von der Leyen het een paar maanden geleden in de hoofdstad van Euroceanië, Davos.

Wat? In history? Er zijn ieder jaar verkiezingen, dus waarom zou dit “het belangrijkste electorale jaar ooit zijn?” Wat Ursula bedoelt (je moet de Nieuwspraak van die griezels in Davos altijd decoderen) is: de heersende elite is nog nooit eerder zo onpopulair geweest en dus zo bedreigd door de verkiezingen.

Of, zoals columnist en ‘opinieleider’ Tobin Harshaw van Bloomberg, het officiële persbureau van Euroceanië, onlangs schreef: “2024 is the Year of Elections and that’s a threat to democracy”.

“Meer dan 40% van de wereldbevolking gaat dit jaar stemmen en we hebben 10% kans dat dit allemaal goed afloopt”, schreef Harshaw.

Het is duidelijk waar de elite bang voor is: de kiezer die het in zijn hoofd haalt om te stemmen voor Trump, of de AFD in Duitsland, Marine Le Pen, de PVV, Orban, noem maar op. Poetin! Ja, in Rusland zijn presidentsverkiezingen in maart. In Oekraïne ook trouwens – oh nee, wacht, die zijn afgeschaft door Zelensky.

Wat zouden Von der Leyen en die andere pratende poppen in Davos graag het voorbeeld van Zelensky volgen! Klaus Schwab himself, de Ra-Ra-Raspoetin van het WEF, heeft in 2017 in een gesprek met Sergey Brin, medeoprichter van Google, al laten vallen dat met de opkomst van Artificial Intelligence verkiezingen eigenlijk overbodig zijn geworden. De AI weet immers wel wat de uitslag is. “Dat betekent dat we niet eens meer verkiezingen hoeven te houden”, zei hij, “omdat je de toekomst al kunt (voorspellen). Je kunt zeggen, waarom hebben we nog verkiezingen nodig?”

Het probleem voor de Davosianen is dat de bevolking nét nog niet toe is aan het afschaffen van de verkiezingen. Daarvoor is nog één wereldcrisisje nodig. Disease X of zo. Of een mooie klimaatramp. Ze moeten zich nu behelpen met pogingen om partijen te verbieden of uit te sluiten van de verkiezingen. En, uiteraard, met censuur. Zuster Ursula riep op tot “publiek-private samenwerking” bij het bestrijden van “desinformatie”.

Věra Jourová,  vice-president van de Europese Commissie (de EU heeft zeven vice-presidenten!), en tevens (ik maak geen grap) Eurocommissaris voor Waarden en Transparantie, kwam met iets nieuws op dit gebied: prebunking. U kent het begrip debunking – dat betekent iets ontkrachten of doorprikken. Volgens Jourova wordt het tijd voor prebunking. Zij definieerde dit als “het verminderen van het absorptievermogen van het publiek om desinformatie te geloven”. De EU gaat nu dus desinformatie ontkrachten voordat het zelfs maar is geuit! “Jij denkt dat Rutte Eurocommissaris wordt voor Waarden en Transparantie? Desinformatie!”

Dat schiet allemaal niet op natuurlijk, dus sommige Davosianen worden ongeduldig. Alex Soros – ja, zoon van George die, zoals wij als enige krant in Nederland hebben gemeld, achter de pogingen zit om Trump van de verkiezingsbiljetten af te krijgen in de VS – toonde op X een ruit met een kogelgat erin, en daarnaast 47 dollar aan bankbiljetten. Trump wordt, als hij wint, de 47e president van de Verenigde Staten. Vat u hem? Als een Trump-aanhanger zoiets zou posten, zou hij 15 jaar cel krijgen, maar Alexander (what’s in a name) Soros komt ermee weg. (Alex Soros is 38 en wordt op Wikipedia omschreven als “een Amerikaanse filantroop”. Hij lijkt sprekend op Prins Bernhard Jr.)

In Nederland moeten we het vooralsnog doen met aanslagen op Thierry Baudet en een rechtszaak “wegens opruiing” tegen Gideon van Meijeren.

Speciaal voor Gideon – de radicale Amerikaanse milieuactivist Edward Abbey zei ooit: “Een patriot moet altijd klaar staan om zijn land te verdedigen tegen zijn regering.

Bent u er klaar voor?

Iedereen kent de eerste zin van de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring, “dat alle mensen gelijk zijn geschapen, en het onvervreemdbare recht hebben op leven, vrijheid en het streven naar geluk”, en ook nog wel de tweede zin, “dat regeringen zijn ingesteld om deze rechten te waarborgen, en hun bevoegdheden ontlenen aan de instemming van de geregeerden”.

De zin die daarna komt wordt meestal vergeten: “Dat, wanneer een regering zijn taak niet goed vervult, het volk het recht heeft de regering te veranderen of te verwijderen en een nieuwe regering in te stellen, die wel zijn veiligheid en geluk bevordert.”

Deze column is eerder gepubliceerd in De Andere Krant. Steun mij en vele andere vrijheidslievende auteurs en columnisten door een abonnement te nemen op de enige onafhankelijke krant van Nederland, die wekelijks verschijnt. www.deanderekrant.nl 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*