Je doet het voor een ander (deel 1)

Je doet het voor een ander (deel 1)
06/02/2021 Karel Beckman

Je doet het voor een ander.

Dit is het morele wapen waarmee het coronabeleid wordt gevoerd. En waar de bevolking massaal voor bezwijkt.

Je doet het voor een ander.

Daar kun je toch geen nee tegen zeggen?

Je wilt toch geen egoïst zijn?

Maar laten we het argument eens omdraaien. Hoe zit het dan met die ander? Kan die dan zomaar eisen dat wij zich voor hem opofferen? Is dat niet egoïstisch dan?

Vraagt u zelf van anderen dat zij zich voor u opofferen? Nee toch zeker? Dat zou wel erg egoïstisch zijn!

Zou die ander er eigenlijk zelf wel zo blij mee zijn dat de hele samenleving zich aan hem moet opofferen?

Als u kwetsbare oudere was, zou u willen dat de hele samenleving zich aan u moest aanpassen? Dat anderen hun vrijheid moeten opgeven, afstand moeten houden, elkaar niet mogen aanraken, geen feest mogen vieren, niet uit mogen gaan, niet op kantoor mogen werken, mondkapjes moeten dragen, vaccinaties moeten halen, ’s avonds de straat niet op mogen – alleen om u te “beschermen”?

Persoonlijk zou ik me dood schamen als ik dat van een ander zou vragen. Moreel? Ik zou mezelf een moreel monster vinden als ik dat van mensen zou eisen.

Toch is dit precies wat er gebeurt. Dit is de moraliteit die door de overheid niet eens wordt gevraagd, maar onder dwang wordt opgelegd aan de bevolking.

99,9% van de bevolking heeft nauwelijks last van corona. Die moet voor een hele kleine groep – met een gemiddelde leeftijd van rond de 80 – hun hele sociale leven stopzetten, hun bedrijven sluiten, hun kinderen maskers opzetten, zich laten inspuiten met rotzooi.

Hoe moreel is dat?

5 Reacties

 1. pjtr h. 3 jaar geleden

  helaas tellen argumenten vaak niet en is er een bedwelmende emo-chantage die helaas steeds vaker leidt tot lastige verhoudingen, zelfs met vrienden. de stroom gaat een kant op en er tegenin gaan kost erg veel energie. veel mensen geven in kleine kring wel toe mee te doen om maar geen gedonder te krijgen of niet voor wappie uitgemaakt te worden. geknecht voor €95…
  ooit komt het wel goed, rutte 5 zal wel vallen als de corona parlementaire enquete gehouden wordt.
  waar vind je de gelijkgestemden die hier ook (geweldloos) vanaf willen?

 2. Tom Spoor 3 jaar geleden

  Hi Karel, wat prachtig geschreven de spijker op zijn kop. Idee is dat ik je copy uitprint en als mensen in mijn buurt nog een keer roepen je doet het voor een ander dan krijgen zij een A4tje met jouw tekst onder hen neus.
  Ga door da door

  • Auteur
   Karel Beckman 3 jaar geleden

   dank je, goed plan!

 3. tika 3 jaar geleden

  Volgens professor Jacques Testart: Als je je laat vaccineren is het risico dat je ernstig ziek wordt van corona kleiner.
  De kans dat vaccinatie door een genetische recombinatie in jouw lichaam een mutatie van het virus plaatsvindt, is heel zwak. Maar als honderden miljoenen mensen zich laten vaccineren, is de kans erg groot.
  Het verhaal dat je een risico bent voor anderen als je je niet laat vaccineren, moet omgedraaid worden.
  (bron Criigen, Comité de recherche et d’information indépendantes sur le génie génétique)

 4. jozef 3 jaar geleden

  Indien de maatregelen het gevolg zijn van echte bezorgdheid voor de bevolking dan zou de hele maatschappij inderdaad onmiddellijk op slot moeten omwille van de reeds decennia lange dodentallen van de meeste moderne beschavingsziekten waarmee corona in vergelijking ” niets ” is .

  Zowel de eerste reeks ziekten als corona houden een hele industrie op gang : in dat feit ligt een groot deel van het antwoord
  waarom nalatigheid en dictatuur afhankelijk van de situatie hand in hand kunnen gaan .

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*