Freedom of Government – the New Human Right

Freedom of Government – the New Human Right
16/01/2020 Karel Beckman

Met mijn nieuwe boek Freedom of Government wil ik een nieuw recht lanceren. Net als ieder mens het recht heeft op vrijheid van meningsuiting en vrijheid van religie, zou ieder mens het recht moeten hebben op vrijheid van regering. Het recht om zelf te beslissen onder wat voor soort regering hij of zij wil leven.

Ik geloof dat erkenning van het recht op vrijheid van regering op termijn zal leiden tot een wereld van vrijwillige samenlevingen. De huidige 200 almachtige natiestaten die de aarde bezitten zullen plaats maken voor duizenden kleinere “friendly societies”. Onderdrukking zal plaats maken voor samenwerking, repressie voor tolerantie. In plaats van machthebbers en onderdanen zullen er burgers zijn met gelijke rechten. Mensen zullen in staat zijn om hun eigen leven vorm te geven, en om samen te leven met anderen, op basis van vrijwilligheid, vrij van uitbuiting, tirannie en oorlog.

Je kunt mijn boek lezen door hier te klikken. Het is nog niet uitgegeven: wil jij het uitgeven, of weet je een uitgever, laat het mij dan gerust weten

4 Reacties

Pingbacks

  1. […] dat hij, net als ik en vele andere libertariërs, voorstander is van wat ik zelf heb genoemd “vrijheid van regering”: het recht van ieder mens om te kiezen onder wat voor regering hij wil leven. In een wereld van […]

  2. […] met halfslachtige oplossingen. Het enig juiste antwoord op dit machtsmisbruik is natuurlijk het afschaffen van de macht, en de privileges die daar mee gepaard gaan. Maar daar is volgens Lindsey en Teles niet genoeg […]

  3. […] ligt volgens mij de oplossing in een politieke beweging die de staatsapparaten ontmantelt en vrije, decentrale samenlevingen opbouwt. Maar ook dat is niet echt een eenvoudige […]

  4. […] mijn boek-in-wording – Freedom of Government – the New Human Right – ga ik hier in meer detail op in. Ook in mijn Nederlandstalige boek uit 2017, De Staat […]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*