De Democratie Voorbij

De Democratie Voorbij
27/11/2019 Karel Beckman

De underground bestseller – in twintig talen vertaald!

Dit boek uit 2011 is doodgezwegen in de Nederlandse media – maar is inmiddels in twintig talen vertaald!

Overal in de wereld ondervinden democratische staten dezelfde problemen: economische stagnatie, torenhoge schulden, financiële crises, publieke sectoren verlamd door bureaucratie, toenemende sociale spanningen, permanente inflatie, hardnekkige werkloosheid, groeiende ongelijkheid.

Toch is er vrijwel niemand die het democratische systeem zelf ter discussie durft te stellen. De problemen worden altijd geweten aan te weinig democratie, nooit aan teveel.

In De Democratie Voorbij beslechten Karel Beckman en Frank Karsten het laatste politieke taboe: zij laten zien dat democratie onherroepelijk leidt tot onvrijheid, maatschappelijke spanningen, uit de hand lopende overheidsbestedingen, ondermijning van de welvaart, agressie en verloedering.

Zij ontkrachten 13 mythen waarmee democratie steevast wordt verdedigd. Zij voeren daarnaast aan dat democratie niet gelijk staat aan vrijheid of beschaving, maar juist een vorm is van dictatuur. En zij beschrijven een aansprekend alternatief: een samenleving geschoeid op individuele vrijheid en vrijwillige sociale relaties.

De Democratie Voorbij heeft overal in de wereld een snaar geraakt en is al in twintig talen vertaald. Het is verkrijgbaar bij bol.com en andere boekverkopers.

Over de auteurs

Frank Karsten (1964) is voorzitter van de stichting MeerVrijheid. Deze libertarische organisatie zet zich in voor lagere belastingen en minder overheidsbemoeienis in Nederland. Vanuit die functie geeft hij lezingen in het land waarin hij zich uitspreekt tegen de groeiende overheidsinvloed in het leven van burgers. www.meervrijheid.nl

Karel Beckman (1958) is eigenaar van deze website en freelance journalist. Hij schrijft sinds de eeuwwisseling over energie en politiek voor diverse publicaties in binnen- en buitenland. In 2017 verscheen zijn boek De Staat Voorbij, waarin hij het alternatief van de vrijwillige samenleving in meer detail heeft uitgewerkt.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*