Bizarre wereld

Bizarre wereld
28/10/2023 Karel Beckman

Chensiyuan, CC BY-SA 4.0 <https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0>, via Wikimedia Commons

Een van mijn favoriete auteurs, de te vroeg overleden anti-oorlogsactivist Justin Raimondo, schreef op zijn website Antiwar.com (aanrader) regelmatig over wat hij noemde de ‘Bizarro World’ waar we in leven.

De term komt uit een aflevering van de strip Superman, waarin deze held gevangen zit op een andere planeet, genaamd ‘Bizarro World’. Hier is alles op perverse wijze omgekeerd aan de gewone wereld die wij kennen. “Een planeet waar wekkers bepalen wanneer je moet gaan slapen, lelijkheid mooi is en de grootste held een superman met een krijtwit gezicht.”

Het doet mij erg denken aan de wereld waar we nu in leven. Een wereld waarin de president van Amerika brabbelt dat de VS en Navo pal staan voor de ‘internationale rechtsorde’, terwijl ze clusterbommen en munitie met verarmd uranium leveren aan Oekraïne, en bij tijd en wijle een derde-wereldlandje naar het stenen tijdperk bombarderen. Volgens de regels van Bizarro World volgt hier uiteraard uit dat Poetin de nieuwe Hitler is.

Een wereld waarin het Rijksinstituut voor Volksgezondheid (!) en Milieuhygiëne (RIVM) beweert dat de bijwerkingen van de nieuwe mRNA-prikken die aan 4,5 miljoen mensen worden aangeboden onschuldig zijn en sowieso van korte duur, terwijl zelfs overheidsinstantie Lareb – zeg maar de eigen collega’s – een waslijst aan ernstige, langdurige bijwerkingen heeft gepubliceerd. Sowieso: je moet je wel minstens een jaar volledig luchtdicht hebben afgesloten van werkelijk alle wetenschappelijke literatuur om niet te weten dat de prikken bij heel veel mensen tot langdurige, ernstige schade leiden. De woordvoerder van het RIVM erkent overigens tegenover De Andere Krant dat de informatie op hun eigen website wat “verwarrend” is, maar doet er niks aan.

Een wereld waarin onze minister van Volksgezondheid, de heer Ernst Kuipers, vooral zwangere vrouwen oproept om een prik te halen, terwijl bekend is dat de vaccinfabrikanten géén onderzoek hebben gedaan naar de effecten op zwangere vrouwen, en het Artsen Collectief, waar 2700 medische professionals bij zijn aangesloten, expliciet waarschuwt voor de risico’s voor zwangere vrouwen. Een wereld ook waarin 99,9% van de ambtenaren, politici, journalisten en artsen dit gaap-slapend aanziet en blijft pretenderen dat er niks aan de hand is.

En wat te denken van de zaak David Icke, die, zo heeft de rechtbank Den Haag deze week bepaald, nog steeds Nederland niet in mag. (Zie elders in deze krant.) Ik heb het vonnis met plaatsvervangende schaamte zitten lezen. Is dit wat er van Nederland terecht is gekomen? Van onze rechtstaat?

Het bizarre is dat de rechters voortdurend pruttelen over het gevaar dat David Icke zou zijn voor “de democratische rechtsorde”, terwijl zij het zijn die de democratische rechtsorde aan het omverwerpen zijn.

Een van de meest hilarische passages in het vonnis gaat over Icke’s bewering dat “er een wereldwijd systeem is dat de mensheid kleinhoudt en erop gericht is dat de 1% de 99% beteugelt”. Die 99% zou in verzet moeten komen, zegt Icke. Volgens de rechtbank is die oproep een bedreiging voor de democratische rechtstaat! (‘Bizarro world’ claim: De overgrote meerderheid oproepen om de macht over hun leven terug te krijgen = antidemocratisch.)

Wat ook antidemocratisch is, volgens deze ratelende rechters, is kritiek hebben op een democratisch gekozen leider. Ze schrijven in hun vonnis letterlijk dat Icke met zijn bewering, die hij in november vorig jaar heeft gedaan, dat “minister-president Rutte Nederland regeert ten behoeve van het WEF” en een “vijand” is van het volk, “de democratische samenleving” ondermijnt. Voor mij een geheel nieuwe interpretatie van wat een “democratische samenleving” inhoudt.

Nog meer bizars uit het vonnis: Icke zou beweren dat een Joodse elite samenwerkt met een niet-Joodse elite om ons onder de duim te houden. Volgens de rechters zou dat kunnen worden “beleefd” als antisemitisme! Huh? Als je zegt dat zwarte en blanke mannen vaak gewelddadig zijn, ben je een racist, volgens deze geleerde personen.

Maar wacht, Icke stelt ook nog dat “Joodse mensen in Israël worden gebruikt als rookgordijn” door de (Joodse en niet-Joodse) elite – met andere woorden, Moos met de pet wordt volgens Icke genaaid door de Joodse bovenklasse. Ook dat is volgens deze rechters “antisemitisme”.

Hoe bizar wil je het hebben? Deze dan: de giga-windturbines die walvissen, vogels en de natuur in het algemeen verwoesten, worden door de milieubeweging omarmd als redders van de planeet. Vernietiging van de natuur = natuurbescherming. Hier stop ik maar even.

Dit artikel is eerder gepubliceerd in De Andere Krant. Volg mij en vele andere vrijheidslievende auteurs en columnisten door een abonnement te nemen. www.deanderekrant.nl 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*